Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

2 pravila o prehrani

Prehrana | 15. Siječanj 2015. 8 minuta

Vrlo poznato pravilo kojeg je široj javnosti proširio poznati bodybuilder i svojevrsna ikona sporta – Rich Piana. Ono se odnosni na sve pojedince koji žele ostvariti dodatni pomak u težini, ali zaključuju da su stali na mrtvoj točki. Rješenje je

jednostavno, potrebno je jesti više.

1. Kilaža stagnira - jedite više

Ovdje odmah treba pritisnuti kočnicu i pravovremeno naglasiti da to ne znači kako možete i trebate jesti apsolutno sve u nekontroliranim količinama. Ako sami niste sigurni kako optimizirati prehranu s obzirom na cilj, angažirajte profesionalca koji će Vam pomoći u određivanju namirnica i rasporedu obroka kroz dan. Želite li povećati kilažu koja stagnira svakako je dobro jesti više, ali pametno i razumno. Nemojte to shvatiti kao all-inclusive propusnicu za Vaš lokalni dućan u kojem ćete kupiti hranu koja se nipošto ne bi trebala nalaziti na meniju bodybuilding entuzijasta ili natjecatelja.

2. Radikalne dijete nikad nisu dobar izbor

Vaš omiljeni tračerski magazin može tvrditi suprotno, ali bilo tko iole upućen u izgradnju tijela i kontrolu izgleda figure zna da radikalne dijete nisu preporučljive. 

Restriktivna prehrana sama po sebi polako prelazi u prošlost, a noviji programi ishrane zastupaju pažljivu raspodjelu obroka i nutrijenata koje pomoću njih unosimo u organizam. Drugim riječima ako ste ikada pročitali program prehrane koji Vas upućuje na par voćaka dnevno, čašu vode kada osjetite glad ili izbjegavanje hrane nakon 18 sati, nadam se da ste ga zaobišli u širokom luku. Ništa dobroga ne proizlazi iz zakidanja tijela za važne i makro i mikro nutrijente. 

Stoga ako je situacija takva da tjelesna kilaža i postotak masti ne odgovaraju Vašim željama, odnosno brojke su veće od onog što želite, nemojte se baciti u beznađe izglađivanja i loših prehrambenih odluka. Regulirajte unos proteina ugljikohidrata i masti imajući na umu da potonja dva ne grade mišićnu masu već služe kao pogonsko gorivo našeg organizma. Želite li se upustiti u ozbiljnije preinake bili bi pametno obratiti se osobi koja će upoznat Vaše tijelo i metabolizam te prema tomu odrediti program prehrane pogodan za dolazak do željenog cilja. U svakome slučaju, pamet u glavu, a magazin koji Vam kaže da treba živjeti od jutarnje rose i energije svemira u kantu za smeće!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni