Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

3 naputka za binu

Bodybuilding i fitness | 21. Ožujak 2015. 10 minuta

Natjecateljska sezona uskoro otvara vrata u našoj regiji. Neki od Vas već su itekako ušli u pripreme, neki se zagrijavaju, možda ima i onih koji sami sebe malo lažu, ali velika većina već ima "game face"...

Ovi naputci nisu, niti bi mogli biti vezani uz nečiju prehranu i trening, kako bih ja, koji ne radim s određenim natjecateljem njemu mogeo sugerirati što da radi u pripremama? Naša 3 naputka vezana su uz neke sekundarne, ali vrlo važne stvari prilikom odlaska na pozornicu...

1. Uvježbajte pozing - obvezni i slobodni!

Nema gore od dobre figure s očajnom prezentacijom! Pogledate na pozornicu, a tamo impresivan bilder, dobru je formu pogodio, oblik je valjan, mišići su impozantni. Problem je što prilikom zauzimanja poza izgleda kao da pokušava suzdržati određene probavne tegobe, ili još zanimljivije, nema ni sam pojma što zapravo radi. Bilo je natjecatelja koji su se, vjerovali ili ne, znali okrenuti prema zavjesi umjesto prema publici i udariti bočnu pozu tako da svu svoju slavu pokažu već navedenom komadu tkanine.

Vaša izvedba obaveznih pozi pokazuje sudcima koliko ste ozbiljni oko svog rada. Zašto se uopće toliko truditi čitave godine ako ćete na bini ostaviti dojam da Vam zapravo nije stalo. Kada zauzimate pozu djelujte samopouzdano, dišite plitko i ostavljajte dojam lakoće, kao da se radi o svakodnevnoj kretnji. Zatim vrijeme do druge poze provedite u elegantnom prijelazu, nemojte se rotirati robotski ili se hvatati za bokove izdišući kao da nema sutra, puštajući da trbuh luduje. Slobodni pozing mora Vas pokazati u onom odnosu snaga kakvog Vi vidite. Smatrate da nemate impresivnu dubinu? U redu, iskreni ste, vjerojatno Vas nećemo gledati u mnogo bočnih poza. Mislite da imate dar za prezentaciju? Super! Pokažite to na inovativan način, dodajte neku stiliziranu pozu kroz svoj nastup. Što god radili, ostavite dojam da Vam je stalo, ostavite dojam da niste pali s vedra neba direktno na binu.

2. Ne bojte se boje

Natjecateljska boja izrazito je važna za svakog tko stupa na binu. Reflektori koji će Vas obasjati nisu ekvivalent lampe iz svlačionice niti žarulje iz kupaonice. Kada Vas zaplahne rasvjeta na natjecanju vrlo će se brzo vidjeti koliko ste dobro, odnosno mudro, odabrali nijansu boje koja je na Vama. 

Zapamtite, prije pozornice morate biti konkretno tamni, jer i takvi ćete dosta te mračnije nijanse izgubiti kada zapravo dođete na stage. Nekima bolje odgovara matiran izgled, drugi stavljaju gloss i tako potpomognu dojam koji žele ostaviti. To je subjektivna stvar. Ono što je apsolutno nužno jest pogoditi nijansu boje i nemati straha od dodatnih sloveja odnosno tamnijeg izgleda. Bina nije backstage. Što opet ne znači da se dan prije morate okupati u 30 kantica boje. Poanta je da ste tamniji, ne da Vas Hawking proglasi crnom rupom...

3. Budite sportaš

Ovaj naputak zvuči kao klišej, općenit je i ono...nema baš nekog velikog odzvuka sam po sebi. Budite sportaš je nešto što možemo reći osobi koja se bavi plivanjem, šahom, nogometom, sportskim šaptanjem dupinima, bodybuildingom ili bilo čime natjecateljski zapravo.

Tu želim istaknuti da plasman, iako važan, ne smije biti razlog lošeg ponašanja. Odnosno, nitko od nas ne želi biti peti, ni četvrti, a bome ni bronca ni srebro nikome nisu cilj kao takav. Svi se, barem u najmanjem postotku svog bića, nadamo da će nam možda pripasti to zlato, da ćemo stati na najviši vrh i pohvaliti se titulom. Kada se to dogodi stvari ne mogu izgledati bolje u tom trenutku. Sjetite se čestitati ostalim sudionicima, nakloniti gledateljstvu, iskreno nasmijati i pokazati sreću za koju ste toliko radili. Isto tako, dobijete li drvenu medalju - nemojte se pokupiti s bine kao da Vam netko želi uručiti poziv na sud. Nemojte odmahivati rukama ili se kreveljiti. Sve i da je gospon u odjelu za stolom žirija fulao, Vi ste sportaš, klasa iznad, Vi predstavljate bodybuilding. Realno, izdržavali ste pritisak tona željeza, držali se podalje od hrane koju bi svatko najradije jeo što češće, toliko ste se toga odricali. Dokazali ste svima da ste karakter. Nastavite to dokazivati i svojim ponašanjem na bini!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni