Košarica Narudžba

3 Savjeta u pripremama - Stjepan Ursa

30.09.2015
Team Proteka
U procesu jesenskih priprema mnogo sam razgovarao s našim važnim sportašima - Stjepanom Ursom i Petrom Klančirom. Ursa je bio taj koji je prvi ponudio par savjeta za sve one u pripremama.
1. Trenirajte pametno

Znam da ne zvuči kao savjet koji otkriva mnogo, ali evo na što se mislilo. U pripremama mnogi natjecatelji počinju biti ekstremno pažljivi kako se približavaju bini. Logika tako nalaže s obzirom da se smanjuje postotak BF-a, manje je energije i svi su nekako usporeniji. Trenirati pametno u tom slučaju znači imati na umu da trening i dalje treba biti stimulativan, a ne samo odrađen. Naravno da nitko neće obarati osobne rekorde u čučnju i deadliftu tjedan dana pred binu, no isto tako ne valja trenirati s kilažama koje su daleko od optimalnih. Biti oprezan i biti neučinkovit ne smiju se poistovjetiti.

2. Imajte tim oko sebe

Bodybuilding je individualni sport u kojem najbolje prolaze oni s dobrim timom. Zvuči kao oksimoron, ali često je tako. Ursa je uvijek usredotočen na svoje treninge i prehranu. Sitničavo prati sve što se događa u njegovom dnevnom rasporedu i važno mu je da isto tako neko prati njega. Odnosno da ima objektivan feedback. Tu uskače realni trening partner, trener i ostala ekipa. Netko tko ga neće samo tapšati po leđima i čestitati kad god skine majicu. Treba Vam netko tko zna dati kompliment, ali i objektivnu kritiku.

3. Presložite suplement stack

Suplementi su karika koju Stjepan pažljivo mijenja kroz pripreme. Nije isto biti u trećem tjednu mase i trećem tjednu prije bine. Određeni šejkovi više nemaju mjesta na meniju, dolaze na red fat burner i brzo apsorbirajući suplementi za oporavak. On favorizira aminokiseline koje igraju veliku ulogu u njegovom dnevnom životu. Bitno je poznavati suplementaciju dovoljno dobro da Vam dodatak prehrani na kraju ne bi slučajno postao neprijatelj.

Stjepana ćemo i dalje pratiti u njegovim pripremama budući da je sada vrlo blizu svom prvom ovogodišnjem izlasku na binu. Nećemo odati mnogo, ali smijemo reći da je forma znatno bolja od prošlogodišnje, a mišići koji mu trebaju itekako su impresivni.

Do Čitanja,
Luka Kuhar & Stjepan Ursa
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO