Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

3 UBOJITE FRAZE U PRIPREMAMA

Savjeti | 26. Veljača 2015. 7 minuta

Za mnoge bildere trenutno je faza priprema. Ako je jedan od njih i Vaš prijatelj ili poznanik, imamo za Vas tri fraze koje im nikako ne bi trebali kazati u ovom osjetljivom periodu. Režim je sam po sebi dovoljno težak za psihu...

1. NEMA TE POLA

"Dosta si smršavio", "Nema te pola", "Smanjio si se" spadaju pod naš broj jedan. Ako znate bodybuildera u procesu spremanja za natjecanje, vjerojatno ćete vidjeti da on zaista mršavi. Taj postupak nije nešto što ljudi predani izgradnji tijela vole vidjeti, ali zapravo je nužnost ovog sporta, pogotovo u početnim stadijima. Neke natjecatelje zaista demotivira ta pojava, činjenica da su neke majice sada široke, da pored teretanskih kolega više ne izgleda toliko krupno. Najgore što mu onda možete reći, iako možda nemate lošu namjeru je da se "prepolovio" otkad ste ga zadnji put vidjeli.

2. UZMI MALO, NEĆE TI NIŠTA BITI

Zvuči kao reklama za drogu, ali dovoljno je da se ovdje radi o hrani. Bodybuilder u pripremama ima pomno planiran režim prehrane kojeg se najčešće drži od slova do slova. Ponuditi mu čokolade, komad pizze, malo čipsa ili nečeg sličnog općenito nije najbolja ideja. Dodate li tomu gore navedeni slogan, situacija ne postaje ništa lakša. Bilderi znaju da ih neće ubiti griz neke zabranjene hrane, no disciplina je sklisko tlo na koje se mora dobro paziti kako bi pripreme valjano napredovale. Uostalom, bodybuilderu ne morate nuditi čokoladu. Ako je poželi, uzet će Vam je. Šalu na stranu, dobra namjera u ovom smislu nije baš korisna pripremama.

3. ŠTO SI TO RADIŠ?

Ovo je za bodybuildera novaka nužna fraza koju će sresti u bližoj okolini. Začuđeni prijatelji, rodbina i kućni ljubimci mogli bi se s vremena na vrijeme zapitati zašto se bilder toliko trudi i pati za to natjecanje. S vremenom će svoje bojazni za njega i vokalizirati što samo po sebi nije ništa loše. Stvar je u tome što svaki natjecatelj toćno zna što si to radi, vjerojatno vodi evidenciju u svakom ponavljanju, koraku, gramu, satu sna. Zabrinutost je dobra, no ne morate nužno sumnjati u zdrav razum Vašeg kolege bildera. Ovo je sport koji od svakog natjecatelja traži zaista mnogo.

Izbjegavajući ove tri fraze svojem bilderskom prijatelju uštedit ćete neke vrijedne živce u procesu priprema. Tada ih obično baš i nemaju najviše, pa je dobar potez ne govoriti im kako se smanjuju, i da bi trebali uzeti malo čokolade jer ne znaju što si to rade :) Budite Bro. Pomozite svom lokalnom bilderu ;)!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni