Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Da li teško nabacujete mišićnu masu?

Savjeti | 20. Srpanj 2011. 6 minuta

Gubljenje suvišnih kilograma je težak posao, ali niti ovaj nije puno lakši. Pretpostavimo da osoba koja želi nabaciti određenu količinu mišića pati od mršavosti, a jede uobičajene količine hrane za prosječno razvijenu osobu. Razlog mršavosti je

dakle, metabolizam koji ne omogućava optimalno korištenje unešene hrane.

Takva osoba će često morati pribjeći raznim energetskim i proteinskim napitcima uz, naravno, pojačanu prehranu i izbjegavanje aerobnih treninga koji bi mogli dovesti do kontraproduktivnog efekta, odnosno do gubitka mišićne mase.

Neki vježbači ne uspijevaju razviti željenu muskulaturu iako uzimaju dnevno i do šest proteinskih obroka. Razlog tomu je što svakodnevno treniraju oko 2 sata aerobno. Na taj način oni zardžavaju svoj mršavi izgled usprkos snazi koju posjeduju nakon bilderskih treninga.

Suprotno tome, u procesu dobivanja mišićne mase, preporučuje se rad s većim opterećenjima. Također se preporučuje kraći i intenzivniji trening, a u svakoj vježbi treba težiti eksplozivnosti. Znanstveno je i dokazana proporcionalnost mase i apsolutne snage. Dakle, u svakom sportu bilo bi povoljno razvijati mišićnu masu, radi same učinkovitosti.

Ako u procesu dobivanja mišićne mase primijetite da vam se počela taložiti i mast, trebali bi, uz treninge snage, ubaciti i aerobne aktivnosti.

Nedovoljno teški ljudi ustanovit će da im trening s utezima povećava apetit, dok će trening mišića povećati mišiće i odgovarajuću težinu tijela.

Takva osoba treba jesti veće količine jaja, mesa, mlijeka, sira, ribe i sve plodove žitarica, kao i drugu zdravu hranu. Također, može podnjeti nešto veću količinu masti i ugljikohidrata, jer će u njegovu slučaju hrana koja deblja biti i korisna. Ali, ni u kom slučaju ne smije se siliti da jede više nego što stvarno želi. Jelo na silu će promijeniti ravnotežu u organizmu i učiniti više štete nego koristi

Vrlo je važno što uzimate prije i poslije treninga. Najbolje rezultate daje pravi omjer ugljikohidrata i proteina koje će vam dati potrebnu energiju za trening i oporaviti vaše mišiće nakon treninga dajući im prijeko potrebni poticaj za rast. Na našem tržištu postoji jedan takav proizvod koji sadrži sve što vam treba prije i nakon treninga: Platinum Mass. Za detalje kliknite na sam naziv proizvoda.

Veće količine sviježeg voća i povrća čine dobro zdravlju, poboljšavaju probavu i uskoro čovjek može normalno jesti, i veći obroci će mu stvarno prijati. Uz ispravnu obilnu prehranu, treba izbjegavati kuhinjski šećer, kolače, slatkiše i alkoholne napitke.

Kako bi izgradili mišićnu masu morate izabrati pravi trening za tu svrhu; za trening pogledajte ovdje!

Izvor: D. Perkov, Prehrana u bodybuildingu

Podijeli ovaj članak:


Autor

Komentari (1)

Jack Sparrow 20.04.2013 u 02:42
jel tko imao takav problem pa da je uspio nabiti što mase...
Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni