Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Fakultet i srednja - kako se hraniti?

Prehrana | 14. Listopad 2014. 4 minuta

"Željezna groznica" svoje prve znakove pokazuje u srednjoj školi ili u doba fakulteta. Odluka je pala, krenuli ste bildati! Znate da uz bodybuilding trening obavezno dolazi i pomno posložena prehrana, ali kako je uskladiti s obvezama na

 fakultetu i u školi?

 - PRIPREMA OBROKA UNAPRIJED -

Pripremajte hranu unaprijed, poštedite se krivih odluka i odlazaka u obližnju pekaru s figom u džepu nadajući se da će baš Vaš burek biti onaj najmanje grozomoran po sastavu. Nije otkriće Amerike no mnogi zanemaruju ovu opciju kao nešto što se može napraviti kao odgovor na školske obveze. Nitko od Vas ne očekuje da provedete sate uz štednjak i savršeno napravite rižoto sa škampima u bijelom vinu. Skuhati koje jaje, odvojiti par bjelanjaka, grillati piletinu i pripremiti rižu nije nikakva moderna umjetnost. Sasvim je sigurno da ima finijih alternativa od takve hrane, ali one nisu nužno ispravan odabir za nekog tko se ozbiljno primio posla. U jednu ruku hrana je gorivo, a sumnjam da je Eurodiesel ukusan! (Molim Vas ne isprobavajte ga).

 - SUPLEMENTACIJA - 

"Ali odmor traje samo pet minuta!" - "Profesor nam daje samo par minuta pauze". To su zapravo parole kojima sami sebi nekada opravdamo sendvič iz konzuma prepun svog luksuza kojeg si možete priuštiti za 3 kune i pedeset lipa. Vjerojatno Vas očekuje podrigivanje u klasi biološkog oružja, ali to su rizici koje svi preuzimamo kada tada. Opcija broj dva je proteinski shake! Trebate shaker, jednu ili dvije mjerice proteinskog praha, funkcionalnu pipu, i 20ak sekundi "drmanja" shakera. Ako baš želite cjepati atome u svojem zamjenskom obroku možete proces produžiti na koju minutu, ali i u najpedantnijem scenariju dovoljno je pet minuta da ovaj obrok privedete kraju i unesete važne nutrijente. Da ne govorimo kako je ova opcija vjerojatno najjednostavnija i najmanje rizična za kuhinjski nepismene.

Realno, način na koji unosite obroke u potpunosti je na Vama. Problem je kada proglasimo kapitulaciju i počnemo baratati izlikama. Nije nemoguće držati se određenog programa prehane samo zato što pohađate obrazovnu ustanovu. Ne morate kuhati jaja pod matematikom niti manijakalno šejkati whey na predavanju iz socioloških navika krapinskog pračovjeka (iako možda donosi bodove! :) )

Moguće je, izvedivo je, potrebno je ako se planirate držati discipline i zadanih ciljeva. Nema ništa loše u tome da jednom na tjedan zastranite, ali pokoji burek na dan ne tjera pločice van :) !

Do čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni