Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Hidracijom do veće snage!

Savjeti | 29. Travanj 2012. 4 minuta

Važno je ostati hidratiziran ne samo iz zdravstvenih razloga nego je to jako važno da vam mišići ostanu puni i za, nećete vjerovati, povećanje snage.

Istraživanje:

Nekoliko kliničkih studija je proučavalo efekte dehidracije na mišićnu snagu. Jedna studija koja je provedena na sveučilištu Old Dominion u Virginia-i testirala je muškarce koji su izvodili potisak za prsa s maksimalnom težinom (jedno ponavljanje) kad su bili hidrirani i dok su bili dehidrirani. Sveučilište u Connecticut-u je usporedilo ukupni broj ponavljanja koji su napravili muškarci tijekom 6 serija čučnjeva koristeći 80% svoje maksimalne snage kada su bili hidrirani i dehidrirani. Sveučilište u Chicago-u je testiralo mišićnu snagu subjekata koji su bili normalno hidrirani i subjekata koji su bili dehidrirani. 

Pronalasci:

Istraživanje u Old Dominionu je pokazalo da je snaga bila 10% manja kad su muškarci bili dehidrirani.  To istraživanje je također pokazalo da je dehidracija manje utjecala na one ispitanike koji su imali manje masnog tkiva. istraživači iz Connecticut-a su doznali da su ispitanici izvršili manje ponavljanja čučnjeva kad su bili dehidrirani nego kad su bili hidrirani. Istraživači iz sveučilišta u Chicago-u su zaključili da je njihovim ispitanicaima snaga pala 20% kad su bili dehidrirani.

Zaključak:

Ako ne pijete dovoljno tekućine, izlažete se riziku da imate manje snage i izdržljivosti. Sve ovo može imati negativan utjecaj na vaš mišićni rast.

Primjena:

Neki bodybuilderi misle da se samo maratonci moraju brinuti o dehidraciji. To nije baš točno. Razmišljajte na ovaj način: ako budem hidriran imati ću 10% više snage! Pijte minimalno 2l vode na dan.

 Izvor: "flexonline.com"

Podijeli ovaj članak:


Autor

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni