Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

HRANA PROTIV TRENINGA

Savjeti | 12. Srpanj 2017. 3 minuta

U sferi bodybuildinga nerijetko se nametne ova tema o svojevrsnom sukobu koji to uopće ne bi trebao biti.

 Trening je srž ovog sporta. Da bi natjerali mišiće na adaptaciju i rast, moramo ih prvo nečime potaknuti na takvo ponašanje. Koliko god bili vješt govornik ili uvjerljiva karizmatična osoba, teško da ćete svoje bicepse razgovornim tehnikama uvjeriti da narastu. Potrebno je ipak zasukati rukave i otići odraditi posao sa željezom.

Besmisleno je gledati trening kao nešto usputno, pojavu koju je dovoljno tu i tamo proživjeti bez puno proučavanja, razmišljanja i fokusirane provedbe. Znate o čemu pričam, to je ono kad odete u teretanu samo da bi otišli, bez prethodnog plana i bez pretjerano pametnog ciklusa vježbanja.

S druge strane, hrana baš kroz bodybuilding dobiva strahovoito bitnu ulogu u svakodnevnoj rutini. Malo je sportova koji se toliko brinu o namirnicama i brojkama koje uz njih vežemo, kao što to radi bodybuilding.

Proučava se apsolutno sve; od mikro do makronutrijenata, tempiranja obroka, pripreme namirnica do njihova detaljnog sastava. Kalorije postaju najbolji prijatelj i najgora noćna mora. Zašto? Zato što je njihov odjek na naš izgled strahovito snažan.

Nije mi samo jasan sukob koji se događa između ova dva čimbenika željeznog sporta. Iz nekog razloga, kada se govori u postocima, stalno se bacaju omjeri kako je trening 20%, a prehrana 80 ili obrnuto.

Stvarnost ima drukčiju priču za ispričati. Trening i prehrana zasebni su faktori i svaki od njih ima 100%. Koliko zeznete u kuhinji, toliko ćete to vidjeti na figuri, a isto vrijedi i za teretanu. Ako ste bodybuilder koji želi rasti, samo dobra prehrana ostavit će vas bez željenog napretka, a isto će vam se dogoditi i ako trenirate revno i ozbiljno, ali iz bilo kojeg razloga o hrani uopće ne razmišljate niti je se trudite smisleno posložiti.

Tek kad se apsolvira stanje u kojem prehrana i treninzi idu ruku pod ruku umjesto nož na nož, figura će početi dolaziti do željenog cilja.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni