Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Mirnes Husanović - napredak godine

Bodybuilding i fitness | 27. Prosinac 2016. 5 minuta

Pratiti bodybuilding scenu među amaterima, profesionalcima, ovima i onima nije uvijek lagano, ali srećom, imate ljudi koji će vas sami od sebe ugodno iznenaditi. Jedan od njih svakako je

Mirnes Husanović čiji sam karijerni napredak rado pratio te držim da je napravio odlične pomake!

Prije cca 2 godine imam zanimljivo društvo u kafiću. Ispred dvorane na kavi smo Mirnes, ja i Adnan gosto. Pričamo, koliko se sjećam, o tome što i kako amonijak iz jaja radi u prehrambenom kontekstu. Čak se, dragi čitatelji, ni ne šalim! U zaključku te teme malo nas je omeo čitav niz natjecatelja koji su prilazili pozdraviti se, više manje dobro se poznavajući međusobno. Bilo je to prvenstvo Balkana i Mirnes je nastupao u kategoriji do 80 kilograma. Adu sam već neko vrijeme znao, rekao mi je da će biti dobar. Gosto se razumije u bodybuilding - pa ga ozbiljno shvatite kad vam tako nešto kaže.

 Vrijeme je natjecanja i Mirsad Terzo neumorno boja takmičare. U malu prostoriju naguralo se nekoliko Bugara, Bosanaca, koji Hrvat i Srbin. Zvuči kao dobar materijal za dobar vic i još bolje natjecanje. Mirnes se spremao za zadnji sloj boje pa sam imao prilike promotriti figuru. Odmah je u oči upala količina mase na visinu, djelovao je teže nego što bi kategorija dozvolila, a noge su drastično odskakale u usporedbi s konkurencijom. 

 U raspletu natjecanja Mirnes je treći, iako sam ga lako mogao svrstati na drugo mjesto. Vidjelo se da treba malo popraviti pozing, ali sve ostalo zračilo je srebrom. Prvoplasirani Bugar dominirao je kategorijom, tu nije bilo puno toga za dodati, no gledate li potencijal ostatka konkurencije, Mirnes ga je imao najviše. Sjećam se da sam si zapisao opasku - "Ima dobre noge, pogledati za sezonu-dvije". Zanimalo me tada, kako će se razvijati ta figura.

 Prolazi i druga sezona od tog natjecanja, a ja, moram priznati, i više no ugodno iznenađen. Mirnes je prvak Balkana u svojoj kategoriji, višestruki šampion ovogodišnjih natjecanja. Mali dio mene mislio je da će možda imati problem s tim nogama, odnosno da će ostatak tijela teško nadoknađivati. Nije bilo tako, sada je uhvatio korak sam sa sobom i napravio veliki pomak unaprijed.

 Vjerujem da mu je trener za sezonu bio Peđa Milošević, za kojeg i inače imam mnogo dobrih riječi kao za poznavatelja bodybuildinga, a iskazao se tu kao trener koji zna pripremiti šampiona čiji je mentalitet na razini zadatka. Tako je Mirnesova karijere odjednom dobila sasvim novi status i čovjek se prometnuo u jednog od najboljih na ovim prostorima.

 Mislim da uvijek treba pohvaliti osobu koja se u tako teškom sportu trudi bez obzira na brojne nedaće i problematiku koja se javlja uz bodybuilding životni stil. Posao još nije gotov, zna i Mirnes da uvijek ima mjesta za napredak. Pa opet, ovo što se napravilo u 2016. daje zlatan sjaj karijeri koju, vjerujem, najbolje tek čeka!

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni