Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Mišići - sva šminka za muškarca

Savjeti | 27. Rujan 2016. 4 minuta

Nemamo sjenilo, imamo biceps. Nemamo rumenilo, tu su prsa junačka. Gdje manjka maskare, izvire trapez - i sve to na snažnim nogama. Što još krasnoga imamo?

Da vam netko kaže kako fizički izgled nije bitan, lagao bi vas, možda ne namjerno, ali bilo bi tako. U današnje doba sve više tvrdimo da smo tragatelji za unutarnjom ljepotom, a nikada toliko pažnje nisu dobile naše osobne "ambalaže". 

Znate one slike što s vremena na vrijeme kruže fejsom ne bi li osvjestile svekoliku javnost što je danas poželjno. One na kojima piše "Prava žena ima više krivina od karte zagorja" ili "muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvijezda". Vidjeli ste takve bar jednom.

Priroda nas koji radimo na sebi je da se - nasmijemo onima koji se tješe da je dobro izgledati kao vreća krumpira što se dobar dio svog postojanja koturala po autocesti. Ali ako nam se nešto prigovori, a istini na volju, voli nam se prigovoriti, strašno smo defanzivni.

Pogotovo mi momci. Prigovorite djevojci na izgled, neće joj biti drago - prigovorite frajeru na formu i sjebali ste mu tjedan u dvije rečenice. Tjedan je ovdje čak možda i konzervativna mjerna jedinica. Znate to najbolje kad vam netko kaže -  ne diraju me komentari. Očito su dirnuli dovoljno da se na njih obazremo bar tom doskočicom.

To dolazi iz one da ljudi bildaju isključivo iz kompleksa. Što je samo po sebi vrlo zlurada konstrukcija i netočna u svojoj srži. Kaže se tako jer, zajebano je to bildanje, pa kad nemaš force u sebi napraviti posao, kažeš da ga rade samo kompleksaši, pa egu bude lakše uz idući burek.

No, ima nečega u prizvuku te teze. Mišići su krasna stvar za oko, funkcionalni su, mogu imati izrazito utjecajnu sportsku, ali i općenito životnu svrhu. Međutim, nemojmo zaboraviti da su mišići stvar fizičko izgleda i da nas kao takvih ne smiju u potpunosti definirati kao osobe.

Ako znate pričati samo o bicepsu, ili se doživljavate prvenstveno kao skup razvijenih mišića pa tek onda nešto drugo, šanse su da ćete biti pozvani samo na određeni broj druženja. Što bi rekli naši Ameri - You are no fun at parties.

Mišići su sva šminka koja treba muškarcu, ali ne smiju biti sve što taj muškarac je. Oni su vrhunska oznaka marljivog vježbača,, oni su krasna nadgradnja, ali nikako osnova!

Kao momci, znamo se sprdati s tim što je žena ispod šminke. Ali valja se isto tako zapitati - što mi nudimo ispod samih mišića?

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni