Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Pamet u bodybuildingu - 1# Marko Barić

Bodybuilding i fitness | 16. Svibanj 2017. 7 minuta

Dragi čitatelji, pala je odluka da se krene sa serijalom tekstova o nizu pametnih poteza i odluka u bodybuildingu ovih krajeva. Prvi na tapeti s jednom takvom - prilično nedavnom - zove se Marko Barić, a mnogi ga već dobro znaju...

 Što je to u bodybuildingu - pametna odluka? Možda zamjena jedne vježbe za drugu kada smo se uvjerili da nam prva baš nikako ne odgovara. Moguće je da se radi i o testiranju tolerancije na neke namirnice koje često konzumiramo u dnevnom režimu. Sve bi to bile pametne ideje koje treba ostvariti. Međutim, Marko je imao jednu tešku, malo više "meta" odluku o nastavku karijere.

Tko prati karijeru izvrsnog Barića reći će da je već dobro poznat natjecatelj, možda čak i veteran bine. Ima iza sebe natjecanja, pehara, titula, od državne do one visoke razine Europe. Taj naš "iskusni"  Marko (ne stavljam navodnike da umanjim iskustvo već da naglasim idući dio) gazi dvadesetima! Nekada to zaboravimo. Nekad kao da se smetne s uma da je Marko neobično ozbiljan s obzirom na godine i da su njegovi rezultati zapravo vrhunska iznimka, a ne redovna pojava. Najbolje je baciti oko na listu apsolutnih juniorskih prvaka Europe iz Lijepe Naše. Lista izgleda ovako :

1. Marko Barić

-To je to.

Kada imate karijeru kao Barić, lako se izgubiti u hvali. Evo, ja sam ga ovdje i sam dosta pohvalio. Međutim zaslužio je to rezultatima koje je postigao. Problem je što vam ta hvala može "oduzeti vlasništvo" nad karijerom. Stvara se dojam da vi niste njen jedini vlasnik i da postoji odgovornost prema nekom. Prema fanovima, kritičarima, prijateljima, neprijateljima. Karijera postane grupni projekt.

Dogodilo se mnogima. Moglo se dogoditi Bariću. Ova je godina bila prekretnica u tom smislu. Gledao sam ga u pripremama kako pokušava doći u kategoriju do 90 kilograma. Estetski, njegovoj figuri malo toga nedostaje. Popravljao je leđa kako su godine prolazile, dodatno naglašavao sve prednosti zadržavajući struk pod kontrolom.

Iako je tomu tako, jednostavno je teško imati 175+ centimetara i izgledati veliko s 90 kilograma (pričamo o "bilderski velikom"). Natjecatelji u 212 kategoriji (srodna pro kategorija) imaju 212 lbs odnosno 96 i kusur kilograma. Njihova glavna karakteristika? Nisu baš košarkaši - recimo to tako.

Pametna odluka dogodila se odmah nakon natjecanja. Znao je Marko gdje ide i tko će ga dočekati. Prelomio je na najbolji mogući način. Forsiranje igranja po pravilima većine zna svakome od nas biti krimen. Tako je i Barić mogao žrtvovati neke svoje kvalitete za one druge vrste, međutim nije to bila njegova želja i njegov plan za NJEGOVU karijeru. Ostao je sam svoj šef. Odlučio je sam odrediti gdje će usmjeriti svoj trud i tako odabrao klasik kao vjerojatnu iduću destinaciju.

Zašto? Jer prepoznaje kvalitete svoje figure, čine ga sretnim i zna da je on iza volana. Pametna odluka u bodybuildingu najčešće je donesena onda kada ste svjesni svoje uloge šefa u vlastitoj karijeri, znajući da niti jedan potez ne može biti donesen bez vas!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni