Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Savjet pobjedniku

Savjeti | 28. Travanj 2016. 5 minuta

Bok ti, koji si ove godine nešto osvojio! Bok tebi djevojko, koja si nešto osvojila! I svima onima koji će uzeti pehar ove godine - čestitam unaprijed. Također, imam jedan dobronamjeran savjet prožet s nešto iskustva iz ove branše...

Nezamjenjiv je osjećaj uzeti prvo mjesto i biti najbolji u nečemu. Nije sada bitno je li u pitanju bodybuilding, nogomet, tenis, umjetničko klizanje ili čak rekreativno dubljenje na glavi. Ako ste najbolji, najbolji ste. Ono što je ipak specifično za naš željezni sport jest situacija koja nastupa nakon, nasuprot mogućim očekivanjima samog pobjednika.

Ako je netko gledao Richa Pianu, zna da je upravo on kazao kako je nakon pobjede na Mr. California natjecanju očekivao puno poziva na telefon i poslovne prilike na sve strane - kad ono, tajac. Koga boli briga? Nikoga samog po sebi! Ne zato što Vaš trud ne vrijedi, ali od njega nitko ne zarađuje masne novce i samim time nema potrebe za eksponiranjem. Tako jedno državno prvenstvo bude u novinama samo kad ga posjeti doping kontrola. Jer ljudska nesreća, loši postupci i šund danas pune tintarice mnogih virtualnih pera.

Kako se tebi pobjedniče, neće dogoditi pad u anonimnost i uživanje respekta od vrlo malog broja zagriženih vježbača? Kako da baš ti budeš nešto više od čovjeka čija je razvijena anatomija vrijedna kupovnog pehara i papirnate diplome? Što napraviti da se izdvojiš.

Odgovor je varljivo jednostavan - nemoj stati!

Imaš silu trenutka, prvi si, najbolji si, trenutno su svijetla na tebi. Promatraju se tvoji idući potezi i podvizi. Pod povećalom si zajednice i čak malo šireg kruga ljudi. Vrijeme je za akciju. Osmisli projekt, trening, kamp, seminare, aktivan youtube kanal, ili nešto sasvim novo i stisni kao da su to nove pripreme. Budi relevantan i kad nisi u gaćicama, da bi onda kada ih ponovno obučeš bio svima dobro znan.

Najgore što možeš napraviti je dignuti pehar i doći doma misleći da si Bog i batina. Očekivati da te svi hoće sponzorirati i objaviti nije pametno i neće ići daleko, ponovno će te snaći skupe i mučne pripreme koje će ostaviti ožiljke. 

Ako si pobjednik, pokaži da si za više od utega. Budi šampion i vjeruj mi isplatit će se. Oni koji se usude, koji traže na više načina, dođu nemjerljivo dalje od kafanskog jala i vječnih zanovijetala. Ako je i tvoj stav "Ali, ali" ili "Lijepo je to, ali...

Onda nisi prvak, nego samo čovjek sa zlatnom medaljom...

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni