Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

TAJNA uspjeha u BODYBUILDINGU - ANTONIO FURIĆ

Bodybuilding i fitness | 28. Siječanj 2020. 6 minuta

Svi uvijek traže "tajnu uspjeha". Antonio Furić zna kako ona u slučaju bodybuildinga glasi! ;)

Pitanje svih pitanja kod skoro pa svakog početnika uvijek je isto - kako doći do svoga cilja? Postoji li neka "tajna" koju mi iskusniji od mene mogu otkriti? Koga pitati, gdje se okrenuti?

Puno se toga nadovezuje na potragu za traženim rezultatom pa na bi bodybuilding ne ostaje imun na desetke i stotine sličnih pitanja.

Tajna koju mnogi ne žele čuti

Antonio Furić, proslavljeni hrvatski bodybuilder u čijem se životopisu nalazi velik broj državnih i internacionalnih titula, ima vrlo jednostavan odgovor na sve navedeno. Tajna uspjeha? Ključ? Kvaka.

Hah, jednostavan je i precizan - radi se o disciplini! Mnogi bi htjeli drugačiji odgovor, nešto brzo, nešto oko čega se ne moramo truditi jer ono već samo po sebi odrađuje posao.

Pa opet, baš je u tome stvar, naglašava Antonio! Snaga volje kojom ćemo posložiti svoj dan u funkcionalnu rutinu te zatim formirati navike koje sve te stavke ponavljanju bez greške, to je sva čarolija uspjeha.

Jednostavno, kaže Fura, nema okolišanja. Ako si bodybuilder, bilo rekreativac ili natjecatelj, svaki dan mora biti bodybuilding. Zašto? Jer je tijelo uvijek tu! Uvijek je s nama u svakoj situaciji, u tijelu živimo ono nam je vječna pratnja - od treninga do spavanja.

Ne možemo mu dati slobodan dan ili ga zamoliti da nam aktivno zažmiri na loš obrok.

Antonio to uspoređuje s vožnjom u vlaku. Dođeš, ukrcaš se i zatim držiš smjer tračnica. Međutim, treba znati gdje ti je cilj jer onda samo putovanje ima smisla i lakše ga se prolazi. Izgubljenost, manjak fokusa, vrludanje i gubitak neke krajnje destinacije, sve to garantira probleme.

Nema brige za početnike i mlade!

Mladima je poručio da bodybuilding kao životni stil, kroz dugotrajno iskustvo, postaje puno lakši. Zna da mu formu nije jednako lako dotjerati do vrhunske razine- kao što je možda bilo prije desetak godina, no restrikcije u prehrani i sve zahtjeve bilderske discipline danas znatno lakše izdržava.

Prvi susret s nekim pravilima prehrane u bodybuildingu bio je stresan za njega, od hrane do kvalitetne suplementacije, i nije se dobro nosio sa svime, ali brzo je uočio koje su tu osnove te ih se svaki idući puta sve lakše pridržavao.

Tako da je poruka za sve one koji ne vide smisla u disciplini i teško im je trenutno - ne brinite, postaje lakše!

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni