Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Transformacija koja mi je spasila i promijenila život!

Savjeti | 21. Veljača 2014. 10 minuta

Troy je nabio 239kg kada je shvatio da mora u potpunosti promijeniti svoj životni stil ili snositi ozbiljne posljedice. Pročitajte o nevjerojatnom četverogodišnjem putu na kojem je izgubio nevjerojatnih 145kg!

 

Brojke transformacije
Prije transformacije Nakon transformacije
Godine: 21 Godine: 25
Visina: 156cm Visina:156cm
Masno tkivo: 50% Masno tkivo: 15%
Tjelesna težina: 239kg Tjelesna težina: 95kg

 Zašto sam se odlučio na transformaciju? 

Dolazim iz obitelji u kojoj su svi pretili pa sam i ja nastavio njihovim stopama. Pokušao sam se baviti sam se atletikom na prvoj i drugoj godini gimnazije, ali sam već kao junior težio previše. Tijekom druge godine u gimnaziji na satu tjelesnoga sam se izvagao i vidio nevjerojatnih 158kg na vagi. Bio sam toliko posramljen i depresivan da sam počeo jesti još više. 

Kada sam dobio posao i vozačku sa 16 godina, počeo sam jesti još više - do uznemirujućih razmjera. Do kraja gimnazije sam težio više od  180kg i jedva sam stao u školsku klupu. Doslovno sam se morao naguravati sa stolicom u stol što mi je stvaralo veliku nelagodu pred mojim vršanjacima.

Otišao sam na fakultet sa više od 205kg te sam imao teškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su hodanje, vezanje cipela, ulaženje u automobil i boravljenje u restoranima zato što nisam uspio stati u separee.

Tijekom svoje prve dvije godine na fakultetu bio sam dekoncetriran na nastavi te sam provodio većinu svoga vremena igrajući kompjuterske igre kao što je World of Warcraft. Između posla, predavanja i vremena koje sam proveo ispred kompjuterskog ekrana, nisam radio ništa nego zatrpavao svoje emocije s hranom.

Na dan kada sam navršio 21 godinu, izašao sam van za svoj rođendan, obilazio kafiće te sam se počeo jako znojiti zato što je moje tijelo bilo preopterećeno s hodanjem. U tom trenutku mi je sinulo da se trebam promijeniti ili ću biti "zavezan" za krevet ostatak života.

Jedan dan nakon predavanja, zaustavio sam se pored lokalne teretane da vidim što ima tamo. Nikada nisam bio u teretani i bilo me uopće strah ući unutra. Na moju sreću, bio je tamo djelatnik po imenu Andy koji je vidio da trebam pomoć i potporu da izdržim do kraja. Andy me postavio da prvo radim na traci za trčanje i da radim s laganim utezima. Nažalost, nisam mogao ni hodati na traci pošto nisam mogao podnjieti svoju težinu.

Na sreću, Andy je našao načina kako da uopće počnem i da ostanem pozitivan. Vidio sam poboljšanja na svojim fizičkim mogućnostima i osjećao sam se sve bolje i bolje. Osjećao sam se kao da stvarno mogu promijeniti svoj život. Eventualno sam kupio vagu i na njoj vidio nevjerojatnih 239kg. Nisam mogao vjerovati, ali sam u tom trenutku znao da se krećem u pravom smjeru.

 

Nakon što sam vježbao nekoliko tjedana fokusirao sam se na prehranu da ne tratim vrijeme u teretani. Počeo sam istraživati preko interneta, u časopisima i raspitivati ljude u teretani za savijet. Izgradio sam temelj znanja o prehrani i primijenio sam ono što sam mislio da će mi pomoći da nejbrže izgubim težinu. Nažalost, nisam koristio najsigurnije metode. Trenirao sam 7 dana u tjednu najmanje 2 sata na dan i jeo manje od 1800 kalorija. Čuo sam da se najviše masnog tkiva gubi ako jedeš malo ugljikohidrata (low-carb) tako da sam jeo manje od 100g ugljikohidrata dnevno mjesecima i vidio sam odlične rezultate. Masno tkivo se topilo i ja sam se osjećao odlično.

Radio sam i išao u školu i potpuno se odrekao kompjuterskih igrica. Gubio sam kilograme dobrim tempom i postizao sve male ciljeve koje sam si zadao. Prije nego sam se okrenuo, izgubio sam 45kg i ništa me nije moglo zaustaviti. Svi su govorili da sam opsjednut s gubitkom kilograma, ali morao sam biti da bih smršavio. Nikad nisam propustio trening ili zastranio od svog plana prehrane.

Kilogrami su se topili, ali se to usporilo kroz vrijeme. Naišao sam na mnoge poteškoće na tom putu, ali sam nastavio napredovati i nikada se nisam osvrtao. Mislio sam da ću biti sretan na 160kg, ali nisam pa je moj daljnji cilj postao 115kg, itd.

"Postojali su dani kada sam pomišljao na odustajanje, ali znao sam da moram nastaviti da bi postigao svoje ciljeve."

 Nastavio sam vježbati i zdravo jesti. U listopadu 2012. došao sam do plafona i nisam mogao dalje skidati kilažu što god da sam napravio. Čuo sam za trenera John Otis Hollywooda koji je trenirao bodybuildere i da je učinio čuda za mnoge ljude. Poslao sam Johnu e-mail u kojem sam mu objasnio svoju situaciju i svoje ciljeve u nadi da će mi pomoći iako se nisam pripremao da budem bodybuilder. Na moje iznenađenje, odgovorio je u roku od sata i nakon toga smo razmijenjivali e-mailove o tome kako bi on meni mogao pomoći. 

 Platio sam Johnu da bude moj trener 12 tjedana. Pitao je mnogo pitanja o meni kako bi mogao razumijeti moje prehrambene potrebe. John mi je dao plan prehrane koji ću slijediti, plan treninga koji je posebno odredio za mene, kardio protokol koji moram slijediti i excel program da zapisujem svoje podatke kako bi ih on mogao analizirati. John i ja smo izgradili solidan odnos. Zbog njegova plana mogao sam jesti više zdrave hrane i još gubiti kilograme. 

 Nakon tih 12 tjedana, bio sam skinuo dovoljno masnog tkiva da bi mogao ići na operaciju dodatne kože koja je ostala visjeti na mom trbuhu i prsima. Obavio sam tu operaciju, a John je bio uz mene tijekom vremena oporavka. Trebalo mi je 10 tjedana da se vratim u teretanu nakon operacije. Postepeno sam se vratio vježbanju i sada sam se potpuno oporavio i osjećam se odlično. 

Mentalno sam potpuno drugačija osoba sada. Moja obitelj kaže da sam sada puno sretniji i zabavniji. Mnogi ljudi kažu da ih nadahnjujem, ali još ne mogu dokučiti zašto. Ja sam samo dečko koji je trebao spasiti svoj život i nisam dopustio da me išta zaustavi na tom putu.

Izvor: bodybuildig.com

Podijeli ovaj članak:


Autor

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni