Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Povratak Treningu - Antonio Furić

Trening | 23. Veljača 2021. 8 minuta

Hrvatska ponovno može u teretane, a mi smo odmah skoknuli do Furine! On je, kao i mnogi bodybuilderi, jedva dočekao povratak vježbača i treninga, a zatim dao neke svoje savjete....

Povratak treningu u teretani nije uvijek jednostavan i lagan. Dapače, često znamo ostati zaprepašteni sporim tempom dolaska na prijašnje težine i rezultate.  S obzirom da su teretane odnedavno ponovo otvorene, naš Antonio Furić dao je par savjeta o vraćanju treninzima.

1. Trenirajte glavom, ne srcem! Znamo, veselite se i drago vam je što ponovno možete među sprave i utege. Iako je to zaista sjajno, to ne znači da odmah krećemo punim gasom i bez zadrške. Ne samo da nas vjerojatno čeka duga i bolna upala, nego je sasvim moguće zaraditi i nezgodnu povredu. A što je gore od sporog povratka? Povratak s povredom!

2. Red i disciplina! Trening u životu ne smije biti uljez. Mnogo nas je period lockdowna obilježilo prigodnim zapuštanjem i nemarom na koji nismo ponosni. Jedeš kada stigneš, neaktivan si, nezainteresiran. Uvesti trening u takav život zaista je odličan potez, ali nužno je i ostale stvari uskladiti s treningom. Želimo li smršaviti i srediti nakupljeni višak, teško će ići ostavimo li sve loše navike na dnevnom redu, a uvedemo trening da se bori sam protiv svega. Pomozimo mu i u kuhinji!

 

3. Imajte i pratite plan! S obzirom da dolazimo sretni, veseli i poprilično spremni na trening - trenirali bi na sto načina odmah. Najdraže vježbe odmah, pa onda još malo, onda tu i tamo nešto drugo i eto nas kroz neko vrijeme bez stvarne ideje i reda. Trening je gušt, ali ako ne prati plan kojeg se disciplinirano držimo, rezultati ne moraju nužno biti onako dobri kako smo očekivali.

4. Održavanje navike treninga! Taj početni entuzijazam s vremenom možda splasne. Možda se sjetimo da je trening zapravo teška i zahtjevna aktivnost pa krenemo popuštati. Nema ništa loše u realnosti, ali ima u realnom upropaštavanju dobrih navika. Ne moramo odmah stisnuti gas do daske, no polagano i ustrajno održavanje navike treniranja itekako će pomoći!

5. Kardio nije neprijatelj! Znamo, da, ne želite ovo čuti, ali za povratak u formu kardio može igrati presudnu ulogu, a sasvim je sigurno vrlo bitan za sređivanje naslaga koje su mnogi od nas nakupili. Pomaže pri oporavku i podizanju tempa treninga općenito, pa iako ga možda mnogi ne vole, tu je kao dobar izbor u arsenalu za povratak u teretanu!

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni