3 fitness proteinska smoothieja

Recepti | 16. Rujan 2024. 5 minuta

Isprobajte ove 3 fitness proteinska smoothieja koji su savršeni za podršku vašem treningu: smoothie s vanilijom, zeleni smoothie i čokoladni smoothie.

U današnjem užurbanom načinu života, pronalaženje vremena za uravnoteženu prehranu može biti izazov, osobito za one koji su posvećeni fitnessu i zdravom načinu života. Proteinski smoothieji postali su izuzetno popularni zbog svoje praktičnosti i nutritivne vrijednosti. Oni su ukusan način za unos proteina, ali i ključan element u optimizaciji vaših fitness ciljeva.

Najbolji izbor za nafinije proteinske shakeove

Proteini igraju vitalnu ulogu u procesu oporavka i rastu mišića. Nakon intenzivnog treninga, mišići se trebaju obnoviti i ojačati, a proteini su esencijalni za ovaj proces. Oni pružaju gradivne blokove koje vaše tijelo koristi za izgradnju novih mišićnih vlakana, što pomaže u povećanju snage i mase mišića. Bez dovoljno proteina, oporavak može biti usporen, što može utjecati na vaše performanse i rezultate.

Kada je najbolje konzumirati proteinski smoothie? 

Idealno je piti ih unutar 30 minuta nakon završetka treninga. Ovo je razdoblje poznato kao 'anabolički prozor', kada su mišići posebno osjetljivi na unos hranjivih tvari i mogu najbolje iskoristiti proteine za oporavak. Također, proteinski smoothieji mogu poslužiti kao brz i ukusan doručak ili užina, pomažući vam da održite stabilan nivo energije tijekom dana.

Smoothie s vanilijom i bobičastim voćem

Smoothie s vanilijom i bobičastim voćem

Ovaj smoothie s vanilijom i bobičastim voćem savršeno spaja slatkoću vanilije s bogatstvom hranjivih tvari koje nude bobice, pružajući vam ukusan i nutritivno bogat napitak koji je idealan za postizanje vaših fitness ciljeva. Vanilija, osim što dodaje kremastu i umirujuću aromu, također pruža korisne antioksidanse koji mogu pomoći u smanjenju upala i poboljšanju zdravlja kože. Bobičasto voće, poput jagoda, borovnica i malina, bogato je vitaminima, vlaknima i antioksidansima koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i potiču oporavak mišića.

Sastojci:

  • 250 g grčkog jogurta
  • 1 banana
  • 1/2 šalice miješanih bobica (jagode, borovnice, maline)
  • 1 mjerica Whey Vita proteina (vanilija)
  • 150 ml mlijeka

Upute za pripremu:

  1. Stavite grčki jogurt u blender kao bazu.
  2. Dodajte bananu, bobičasto voće, whey proteine i ulijte bademovo mlijeko
  3. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Ovaj smoothie pruža otprilike 300 kalorija po porciji. Sadrži oko 20 grama proteina, što je idealno za mišićnu regeneraciju. Također je bogat vlaknima (oko 6 grama), što pomaže u održavanju osjećaja sitosti i regulaciji probave. Vitamin C iz bobičastog voća dodatno doprinosi jačanju imuniteta.

Smoothie s vanilijom i bobičastim voćem doprinosi vašem fitness cilju pružajući visokokvalitetne proteine za oporavak mišića, dok vlakna i antioksidansi pomažu u poboljšanju cjelokupnog zdravlja i energije. Savršeno je rješenje za obrok nakon treninga ili kao zdrav međuobrok tijekom dana.

Zeleni smoothie sa špinatom i ananasom

Zeleni smoothie sa špinatom i ananasom

Zeleni smoothieji su poznati po svojoj izuzetnoj nutritivnoj vrijednosti i sposobnosti da unaprijede vaše zdravlje na više načina. Ovaj zeleni smoothie s špinatom i ananasom kombinira osvježavajuće okuse s nevjerojatnim zdravstvenim prednostima. Špinat je bogat vitaminima A, C i K, kao i mineralima poput željeza i kalcija. Ove hranjive tvari pomažu u jačanju imuniteta, poboljšanju zdravlja kostiju i podršci u borbi protiv slobodnih radikala. Ananas, s druge strane, donosi prirodnu slatkoću i enzim bromelain koji pomaže u probavi i smanjenju upala.

Sastojci:

  • 1 šalica svježeg špinata
  • 1/2 šalice ananasa
  • 1 banana
  • 1 mjerica Whey Vita proteina
  • 250 ml kokosove vode

Upute za pripremu:

  1. U blender stavite špinat, ananas, bananu i whey proteine.
  2. Ulijte kokosovu vodu.
  3. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu.

Ovaj smoothie sadrži otprilike 250 kalorija po porciji. Obuhvaća oko 15 grama proteina zahvaljujući dodanom whey proteinu, te 5 grama vlakana koja pomažu u probavi. Također je bogat vitaminima C i A, kao i elektrolitima iz kokosove vode, što doprinosi vašoj hidrataciji.

Zeleni smoothie s špinatom i ananasom pomaže u detoksikaciji organizma zahvaljujući bogatstvu vitamina i minerala i povećava vašu energetsku izdržljivost. Bogatstvo antioksidansa i vlakana pomaže u održavanju zdravog probavnog sustava i jačanju imuniteta, čineći ga odličnim dodatkom vašem fitness režimu. Pijte ovaj smoothie kao osvježavajući napitak prije ili nakon treninga za optimalne rezultate.

Čokoladni smoothie s maslacem od kikirikija

Čokoladni smoothie s maslacem od kikirikija

Čokolada i maslac od kikirikija nisu samo omiljeni okusi mnogih, već su i izvanredan spoj u svijetu fitness smoothieja. Čokolada je bogata antioksidansima, koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i smanjuju upale, dok maslac od kikirikija pruža kremastu teksturu i zdravu dozu proteina i zdravih masti. Ova kombinacija ne samo da zadovoljava vaše želje za slatkim, već također doprinosi boljoj energiji i bržem oporavku mišića nakon treninga.

Sastojci:

  •  250 ml mlijeka
  • 1 mjerica Whey Vita proteina (čokolada)
  • 1 banana
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • 1/2 šalice smrznutih trešanja (po izboru)

Upute za pripremu:

  1. Stavite mlijeko u blender kao osnovu za smoothie.
  2. Dodajte whey proteine, bananu, žlicu maslaca od kikirikija i, po želji, smrznute trešnje.
  3. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Ovaj čokoladni smoothie s maslacem od kikirikija ima približno 350 kalorija po porciji. Sadrži oko 25 grama proteina zahvaljujući proteinu u prahu i maslacu od kikirikija, te 8 grama vlakana, što pomaže u održavanju osjećaja sitosti. Također, bogat je zdravim mastima i antioksidansima.

Čokoladni smoothie s maslacem od kikirikija zadovoljava želju za slatkim i pomaže u oporavku mišića nakon intenzivnog treninga. Kombinacija proteina i zdravih masti pruža potrebnu energiju i podršku za regeneraciju mišića, dok antioksidansi iz čokolade i trešanja pomažu u smanjenju upala i poboljšanju ukupnog zdravlja. Ovaj smoothie je savršena opcija za brzo i ukusan obrok koji će vas držati siti i energični.

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

L-Carnitine Liquid 1000ml Energybody

★★★★★

29,00 €

Energybody Kollagen Plus Vitamin C 1000ml

★★★★★

29,90 €

Amino Liquid 1000ml Energybody

★★★★★

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

W.M.B. Amino 6300 350 tableta

★★★★★

20,00 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni