4 whey protein shakea za mišićnu masu

Recepti | 16. Listopad 2024. 6 minuta

Donosimo vam 4 ukusna whey protein shakea za mišićnu masu. Pratite naše jednostavne recepte za optimalan oporavak i rast mišića nakon treninga.

Whey protein jedan je od najpopularnijih dodataka prehrani za izgradnju mišićne mase zbog svoje brze apsorpcije i bogatstva esencijalnim aminokiselinama. Nakon intenzivnog treninga, whey protein pomaže ubrzati oporavak mišića, potiče sintezu proteina i podržava rast mišićnih vlakana. U ovom članku donosimo četiri ukusna i jednostavna shakea koji kombiniraju whey protein s nutritivno bogatim sastojcima, poput voća, zdravih masti i vlakana, kako biste optimizirali rezultate svog treninga i postigli svoje fitness ciljeve.

Klasični čokoladni whey shake

Izaberi vrhunski okus za vrhunske shakeove

Sastojci

  • 1 mjerica Verviavita Whey Vita proteina, okus čokolada
  • 250 ml mlijeka
  • 1 banana
  • 1 žlica chia sjemenki

Upute

  1. U blender dodajte whey protein, bademovo mlijeko, bananu i chia sjemenke.
  2. Miksajte na visokoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu. Ako želite gušći shake, dodajte malo leda ili smanjite količinu mlijeka.

Prednosti ovog shakea za mišićni rast

Whey protein sadrži sve esencijalne aminokiseline potrebne za sintezu proteina u mišićima. Brzo se apsorbira u tijelu, što ga čini savršenim za unos odmah nakon treninga kada je mišićima potreban oporavak.

Banana je bogata prirodnim šećerima i ugljikohidratima koji brzo obnavljaju zalihe glikogena u mišićima, što je ključno za njihov oporavak. Ugljikohidrati iz banane pružaju energiju i osiguravaju da proteini mogu djelovati na izgradnju mišića, dok tijelo koristi energiju iz ugljikohidrata.

Chia sjemenke su odličan izvor omega 3 masnih kiselina, koje djeluju protuupalno i pomažu u smanjenju upale mišića nakon intenzivnog treninga. Osim toga, chia sjemenke dodaju vlakna koja poboljšavaju probavu i osiguravaju stabilnu razinu energije.

Bademovo mlijeko daje kremastu teksturu i niskokaloričnu osnovu za shake, a može biti idealan izbor za one koji izbjegavaju kravlje mlijeko.

Voćni eksplozivni shake

Voćni eksplozivni shake

Sastojci

  • 1 mjerica Verviavita Whey Vita proteina, okus vanilija
  • 150 g grčkog jogurta
  • 100 g bobičastog voća
  • 1 šaka svježeg špinata
  • 200 ml vode

Upute

  1. U blender dodajte whey protein, grčki jogurt, bobičasto voće, špinat i vodu.
  2. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Po želji, možete dodati nekoliko kockica leda za hladniji i osvježavajući shake.

Prednosti ovog shakea za mišićni oporavak

Grčki jogurt je bogat proteinima i kalcijem, što dodatno potiče regeneraciju mišića i podržava zdravlje kostiju. Njegova kremasta tekstura daje shakeu puniji okus, a probiotici iz jogurta pomažu u održavanju zdravlja crijeva, što je važno za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari.

Bobičasto voće (poput borovnica, malina i jagoda) jedan je od najboljih izvora antioksidansa. Antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale nastale tijekom intenzivnog vježbanja, smanjujući oksidativni stres i upalu mišića. Bobičasto voće također sadrži prirodne šećere koji pomažu obnavljanju zaliha glikogena u mišićima.

Špinat je bogat željezom, vitaminom C i magnezijem, što pomaže u opskrbi mišića kisikom i ubrzava njihov oporavak. Špinat je također pun nitrata, koji mogu poboljšati protok krvi, omogućujući brži prijenos hranjivih tvari u mišiće.

Voda ili kokosova voda pomaže u hidrataciji, što je ključno za oporavak mišića i pravilno funkcioniranje stanica. Hidratacija je posebno važna nakon treninga kako bi se nadoknadila tekućina izgubljena tijekom znojenja.

Zeleni protein boost

Zeleni protein boost

Sastojci

  • 1 mjerica Verviavita Whey Vita proteina, okus vanilija
  • ½ avokada
  • 1 šaka svježeg kelja
  • 250 ml bademovog mlijeka
  • 1 čajna žlica meda

Upute

  1. U blender dodajte whey protein, avokado, kelj, bademovo mlijeko i med.
  2. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako želite gušću konzistenciju, dodajte malo leda ili smanjite količinu mlijeka.

Prednosti ovog shakea za izgradnju mišićne mase

Avokado je bogat zdravim mononezasićenim mastima koje podržavaju proizvodnju hormona poput testosterona, ključnog za rast mišića. Osim toga, avokado sadrži vlakna koja pomažu u stabilizaciji razine šećera u krvi i održavanju dugotrajnog osjećaja sitosti. Zdrave masti također poboljšavaju apsorpciju vitamina topivih u mastima (A, D, E i K) i pomažu u regeneraciji mišića.

Kelj je superhrana bogata vitaminima C, K i A, kao i magnezijem, kalcijem i željezom. Ovi mikronutrijenti igraju ključnu ulogu u održavanju optimalne funkcije mišića i kostiju, a također pomažu u borbi protiv upala uzrokovanih intenzivnim treningom. Vitamin C posebno pomaže u sintezi kolagena, što podržava zdravlje tetiva i ligamenata.

Bademovo mlijeko doprinosi kremastoj teksturi shakea, a ujedno osigurava izvor vitamina E, snažnog antioksidansa koji pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa nakon treninga. Ova vrsta mlijeka je također niskokalorična, što ga čini izvrsnim izborom za one koji žele kontrolirati unos kalorija.

Med ne samo da daje prirodnu slatkoću, već osigurava brzi izvor energije kroz prirodne šećere. Ova energija pomaže u obnavljanju zaliha glikogena u mišićima, što je ključno za oporavak i pripremu tijela za sljedeći trening.

Kikiriki maslac i banana whey shake

Kikiriki maslac i banana whey shake

Sastojci 

  • 1 mjerica Verviavita Whey Vita proteina, okus vanilija
  • 1 žlica kikiriki maslaca
  • 1 banana 
  • 250 ml mlijeka
  • ½ čajne žlice cimeta

Upute

  1. U blender dodajte whey protein, kikiriki maslac, bananu, mlijeko i cimet.
  2. Miksajte sve dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Ako želite gušći shake, smanjite količinu mlijeka ili dodajte nekoliko kockica leda.

Prednosti ovog shakea za energiju i snagu

Kikiriki maslac je bogat izvor zdravih masti, posebice mononezasićenih masti, koje podržavaju zdravlje srca i hormonalnu ravnotežu. Kikiriki maslac također sadrži proteine i vlakna, što pomaže u održavanju stabilne razine šećera u krvi. Zdrave masti iz kikiriki maslaca pomažu vam u osjećaju sitosti i osiguravaju dugotrajnu energiju za trening ili oporavak.

Banana pruža prirodni izvor brzih ugljikohidrata koji obnavljaju zalihe glikogena u mišićima. Nakon treninga, tijelo treba ugljikohidrate kako bi napunilo energiju, a banana je izvrstan izvor prirodnih šećera koji brzo djeluju. Osim toga, banana sadrži kalij, koji pomaže u regulaciji mišićne funkcije i sprečava grčeve.

Mlijeko je izvrsna baza za shake jer osigurava dodatne proteine, kalcij i vitamin D, što pomaže u održavanju jakih kostiju i mišića. Ako koristite biljne alternative poput bademovog mlijeka, osiguravate niži unos kalorija, što je korisno za one koji paze na kalorijsku ravnotežu.

Cimet ne samo da daje ugodan okus, već i ima protuupalna svojstva te pomaže u regulaciji razine šećera u krvi. Dodavanjem cimeta smanjujete šanse za nagli porast i pad energije nakon konzumacije shakea, osiguravajući stabilnu i dugotrajnu energiju.

Do Čitanja,
Luka Kuha

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

L-Carnitine Liquid 1000ml Energybody

★★★★★

29,00 €

Energybody Kollagen Plus Vitamin C 1000ml

★★★★★

29,90 €

Energybody Amino Liquid 1000 ml

★★★★★

29,90 €

Superior 100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

Superior W.M.B. Amino 6300 350 tableta

★★★★★

20,00 €

-7%
Alpenkräuter - Emulzija s alpskim biljem 200 ml
Alpenkräuter - Emulzija s alpskim biljem 200 ml

6,05 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6,50 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni