Naš Ivan Prpić iskusni je bodybuilding natjecatelj koji u svojem životopisu ima nekoliko natjecanja i važnih priznanja za figuru koju je postepeno razvijao i klesao. Takva postignuća nisu laka ni jednostavna, a posvećenost potrebna za uspjeh očituje se u njegovom životnom stilu i samim time - dnevnim rutinama.
Dobro je poznato da bodybuilding natjecatelji moraju paziti na prehranu te da samim time izbor namirnica, recepata i uvelike ovisi o tome gdje se nalaze u svojim pripremama. Nije isto biti par tjedana do bine i tek započinjati proces "nabijanja mase" van sezone natjecanja. Ivan Prpić odlučio vam je snimiti kako kupovina i izbor hrane izgledaju kod njega.
Što se našlo na repertoaru?
Piletina kao kvalitetno meso i izvor proteina.
Jaja koja također doprinose dnevnom unosu proteina i masti.
Krumpiri kao ukusan i koristan izvor ugljkohidrata.
Banane čiji sastav pomaže unosu kalija i ugljikohidrata - praktično!
Tjestenina u kojoj se istovremeno nalaze proteini i ugljikohidrati.
Proteinski shake kao najpraktičniji i kvalitetan dodatak proteina.
Aminokiseline za pomoć oporavku tijela.
Ima toga još naravno, ali nije poanta da sve otkrijemo ovdje - nego u našem novom video prilogu!
Ivan ima odgovoran pristup prehrani koji se bazira na potrebama tijela i optimalnoj organizaciji dnevnih obaveza. Važno je ovo naglasiti jer mnogi u početku, ili tek kasnije, razviju loš "odnos prema hrani" i samim time ona postaje određenom vrstom neprijatelja ili mučitelja.
Iako obroci ne moraju uvijek biti najukusniji i rušiti rekorde po pitanju različitosti okusa, oni nikako nisu kazna ili zatvor zbog nezadovoljstva izgledom. Čak i sjajni bodybuilderi poput našeg Ivana Prpića naglašavaju da se u hrani može uživati dok od nje pokušavamo dobiti sve nužne nutrijente!
Ako vas zanima kako je to točno izgledalo kod njega, što ima za reći o odabiru specifičnih namirnica, ali i samo malo poslušati savjete trofejnog bodybuildera - kliknite na video prilog ispod ovog paragrafa. Zanimaju li vas vježbe i početak u teretani - provjerite ovaj serijal.